The Eye of the World - bokanmeldelse


Fikk ikke somlet meg til å ta et bilde av min bok, men coveret ser slik ut. Bildet finner du her

Denne boken, The Eye of the World er den første i serien The Wheel of Time (WoT) som nå inneholder 13 bøker, men som enda ikke er avsluttet. Jeg kjøpte den i vinter en gang, men prioriterte ikke tid til denne boken før nå i sommer. Det er en fantasy bok skrevet av Robert Jordan som grovt sagt handler om kampen mellom det gode og onde. Historien er egentlig for detalijert og sammenhengende til å oppsumere med få ord. Det er en helt annen verden, med andre skikker og talemåter, skapninger og overnaturlige evner. Men vi prøver oss likevel, eller hva? Rand Al'Thor bor i en liten landsby hvor han og hans venner bare kan drømme om et liv utfor "The Two Rivers". Det hele begynner med at Rand og hans to venner alle har sett en mystisk ridder, deretter kommer det fremmende og uventet besøk til den lille byen med navnet "Emond's Field".

Jeg brukte god tid til å forså hva øynene mine las, ikke fordi språket var dårlig, men det var veldig nytt. Det er mange nye ting som ikke blir bra forklart, som for eksempel; hva er "Trollocs" eller "The Forsaken"? Jeg tror jeg var et spørsmåltegn helt til jeg oppdaget at det var en slags gloseliste bak hvor det stod en forklaring over hva de ulike fenomene var. Det var ikke før jeg kom på rundt side 60 at spenningen fanget meg, men da var jeg kjøpt. Selv om intensiteten ikke er på topp på alle de 814 sidene så var en en bok jeg likte veldig godt. Spesielt når jeg fikk taket på verden som Jordan har skapt. 

Beskrivelsene er gode og historien er veldig orginal. Jeg leser bok nr.2 nå og jeg kan berre avsløre at jeg er i helspenning for hvilken retning historien kan ta neste gang. Likevel vil jeg advare de som ikke liker tunge begynnelser. Men om du er en av de, og tar deg bryet likevel tror jeg ikke at du vil angre! Jeg er blitt fortryllet inn en helt annen verden, med spenning, romantikk, humor og konflikter. 

Terningkast: 5

 

<3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Julia

Julia

17, Luster

Jeg heter Julia og er fra en liten plass langt inni Sognefjorden (nesten innerst faktisk), men som har flyttet litt lenger ut av Sogn til en annen liten plass: Balestrand. Her går jeg internatskole. Meg finner du ofte med en melodi på hjernen og musikk på ørene, nesen i en bok og hodet i et eventyr. Dette er min lille verden, velkommen! Håper det dere leser faller i smak. Tusen takk for alle kommentarer! ♥

Kategorier

Arkiv

hits