Den Røde Pyramiden - bokanmeldelseDenne boken kjøpte jeg til søsteren min i oktober 2011, men har ikke lest den selv før nå. Det er også derfor jeg  leste boken på norsk, vanligvis ville jeg ha lest den på engelsk. Som du ser på bildet er det Rick Riordan (forfatteren bak Percy Jackson) som står bak denne boken. Det er en ungdomsbok som blander livet som vi kjenner det sammen med egyptisk mytologi. Er den første boken i hans nye fantasy serie.

Kort sagt handler boken om Carter og Sadie, et søskenpar. Alt starter med at Carter og Sadie sin far, en anerkjent egyptolog, har en plan for å gjøre opp for seg, men det går fryktlig galt. Han slipper ut Set - den onde egyptiske guden for kaos. Faren deres blir fanget og plutselig blir søskenparet dratt inn i noe de aldri trodde var mulig, en kamp mellom guder. Nå er det de som må redde verden.

Jeg likte denne boken, den var spennende og morsom,i tillegg til at den var veldig informasjonsrik om egyptisk mytologi. Siden jeg alltid har synest mytologi er spennende var det derfor et plusstegn. Det bytter mellom å være i fra Carter og Sadie sitt synspunkt, begge med ulik måte å forklare ting på. Denne boken har skummle skapninger, søskenkranling (som er nokså morosomt å lese til tider) og umulige oppdrag. Lettlest og fin bok på 516 sider! 

 

Terningkast: 4

 

6 kommentarer

Christina

15.08.2012 kl.17:03

Alt om det gamle Egypt er selvfølgelig veldig spennende, men etter å ha sett Percy Jackson-filmen er jeg ganske skeptisk. Det blir nok rett og slett litt for barnslig kan jeg tenke meg. Ikke at det er noe galt med å like bøker og filmer som også er ment for barn altså, for jeg elsker fremdeles Narnia, og jeg ser på Home Alone hver eneste jul, men da har jeg fulgt historien fra barndommen, så da blir det litt annerledes. :)

Julia

15.08.2012 kl.17:25

Christina: Ja, ser den! Dette er vell bedre tilpasset for de på rundt 12-15år, altså ungdom. Men likevel synest jeg den var bra, lettlest, men bra. Selvsagt blir den jo bedre for målgruppen den er tilpasset til. :)

irbe

15.08.2012 kl.20:53

Takk for tipset! :)

Julia

15.08.2012 kl.21:00

irbe: Bare hyggelig! :)

boktips1

16.08.2012 kl.17:54

Egypt er jo eit spennande tema, så kanskje eg skal prøve meg på denne boka! :)

Julia

16.08.2012 kl.19:18

boktips1: Det må du gjerne, den er nokså lettlest så den tar ikke så lang tid :)

Skriv en ny kommentar

Julia

Julia

17, Luster

Jeg heter Julia og er fra en liten plass langt inni Sognefjorden (nesten innerst faktisk), men som har flyttet litt lenger ut av Sogn til en annen liten plass: Balestrand. Her går jeg internatskole. Meg finner du ofte med en melodi på hjernen og musikk på ørene, nesen i en bok og hodet i et eventyr. Dette er min lille verden, velkommen! Håper det dere leser faller i smak. Tusen takk for alle kommentarer! ♥

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits