A Discovery of Witches - bokanmeldelse

"It begins with absence and desire.
It begins with blood and fear. 
It begins with a discovery of witches."

Med disse ordene som innledning er det ikke rart at dette er en bok verdt å lese. Den har fått sykt mye positiv sagt om seg også, så du kan si at forventningene var høye. Det er Deborah Harkness som står bak denne boken som er den første i en triologi som ikke er ferdig enda (siste bok er ikke kommet ut).

Kort sagt handler det om Diana Bishop, en ung alkymiforsker, som en dag i et Oxford bibliotek finner et gammelt og mystisk manuskript. Plutselig dukker det mange ulike vesner opp i den lille byen. En av de er Matthew Clairmont, en vampyr som også vil ha fingrene i manuskriptet. 

Denne boken har så og si alt! Kjærlighet (forbudt kjærlighet om tørr å røpe så mye), farer, historie, humor, spenning... Kan oppsummeres med ett ord: fan-tas-ti-sk!  A Discovery of Witches er en orginal historie som får deg til å tørste etter mer.

Jeg las denne boken, slik som jeg leser de flese bøker, på engelsk. Språket her var veldig godt utviklet og variert. Var til og med noen steder der jeg måtte anstrenge meg litt. Gøy med språklige utfordringer! Digger at den skiller seg ut. Leser på den andre boken nå, bokanmeldelse på den kommer når jeg er ferdig. 

Terningskast: 6 

<3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Julia

Julia

17, Luster

Jeg heter Julia og er fra en liten plass langt inni Sognefjorden (nesten innerst faktisk), men som har flyttet litt lenger ut av Sogn til en annen liten plass: Balestrand. Her går jeg på internatskole. Meg finner du ofte med en melodi på hjernen og musikk på ørene, nesen i en bok og hodet i et eventyr. Dette er min lille verden, velkommen! Håper det dere leser faller i smak. Tusen takk for alle kommentarer, det varmer!

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits